Alle berichten van Michiel Floris

Nieuwe fanpagina op Facebook voor Nelly Miricioiu

Sinds deze week is er een nieuwe fanpagina gestart op Facebook voor Nelly Miricioiu.

Nelly Miricioiu’s Fanclub

Een mooi initiatief, want de Engelse (in Roemenië geboren) sopraan verdient wat mij betreft zo’n pagina dubbel en dwars. Zelf bewaar ik de beste herinneringen aan haar concerten in het Concertgebouw. En ik zag haar ook een aantal keren op het operapodium in het buitenland. Ze wist me altijd te ontroeren.

U kunt zich aansluiten bij de fanclub op Facebook. Een van de meest prominente leden tot nog toe is de Amerikaanse bas Samuel Ramey. Ik vind het een grote eer, dat hij zich heeft aangesloten bij de fans van Nelly.

Op de fanpagina vindt u informatie over Nelly Miricioiu, links naar andere pagina’s, muziekclips, foto’s.

Een aanrader wat mij betreft.

 

Rigoletto in Pathe Tuschinski

Op 27 januari 2013 klinken fragmenten uit Rigoletto in Pathe Tuschinski. Dit keer komt de uitzending niet uit de Metropolitan Opera in New York, maar dit keer klinkt live muziek! Het is een mooie voorbereiding op de live uitzending vanuit de Met van Rigoletto, die op 16 februari 2013 te zien is.

Zondag 27 januari 2013, 11.00 uur zullen Hans Pieter Herman, Caroline Cartens, Elmar Gilbertsson en Klara Uleman hoogtepunten uit Verdi’s Rigoletto ten gehore brengen op het podium van Pathé Tuschinski. Tickets (17,50 euro inclusief kopje koffie) voor dit bijzondere evenement zijn te koop via www.pathe.nl/tuschinski, tel: 020 428 1060 en aan de kassa van de Amsterdamse bioscoop.

Lijkt mij een prachtige gelegenheid om een bezoekje te brengen aan deze prachtige zaal, waar ieder concert en/of filmuitvoering een extra feestelijk tintje krijgt.

Hierbij een fragment van YouTube waarin Hans Pieter Herman een duet zingt uit Simon Boccanegra. Ik ben nu al benieuwd naar zijn Rigoletto vertolking. U toch ook zeker!

Ook nog een fragment van Caroline Cartens uit I Lombardi van Verdi. Ik had nog niet van deze zangeres gehoord, maar dat is duidelijk onterecht.


Ik hoop dat er heel veel mensen dit concert zullen bezoeken. Dank gaat uit naar Bo van der Meulen, initiator van dit concert en de man die de inleidingen verzorgd bij de opera’s die vanuit de Met worden uitgezonden in Pathe Tuschinski.

Guillaume Tell

De opera Guillaume Tell van Gioacchino Rossini ging in première op 3 augustus 1829  in Parijs. De opera werd eerder beleefd dan enthousiast ontvangen, maar de kritieken waren bijzonder lovend.
In 2011 was Guillaume Tell in de zaterdagmatinee te horen en het komende seizoen (jan/feb 2013) is deze opera te zien bij De Nederlandse Opera. Een aanrader wat mij betreft!

Hierbij uitvoeringen van de bekende aria van Arnold “Asil hereditaire” vertolkt door de Amerikaanse tenor Gregory Kunde en de aria van Tell “Sois immobile” uitgevoerd door Amerikaanse bariton Thomas Hampson.


Uiteraard is er voldoende materiaal via internet beschikbaar om meer te weten te komen over deze opera. Het libretto kan gevonden worden via http://opera.stanford.edu/Rossini/GuillaumeTell/livret.html

De website van DNO biedt ook de nodige informatie http://www.dno.nl/index.php?m=performances&sm=season&s=367

La Boheme met Anna Netrebko uit Salzburg

Vandaag een kort bericht met een televisietip. Het ZDF zendt vanavond de opera La Boheme uit van Giacomo Puccini. Deze uitvoering in een regie van Damiano Michielletto (what’s in a name:), gedirigeerd door Daniele Gatti ging gisterenavond in premiere bij de Salzburger Festspiele. Mimi wordt vertolkt door Anna Netrebko, de Poolse tenor Piotr Beczala zingt de rol van Rodolfo. De uitzending begint om 22.15 uur.

Meer informatie op de website van het ZDF http://musik.zdf.de/ZDF/zdfportal/web/ZDF.de/Musik-im-ZDF/2942506/5990334/63f6cc/Musik-im-ZDF.html

Op YouTube zijn ook al fragmenten te zien uit de voorstelling van gisteren, hier het slot: